Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frukt- & nötbröd

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ett nyttigt bröd som går snabbt att röra ihop, och det behöver inte ens jäsa. Recept av Katarina Kling.

Ingredienser

1 limpa
  • 180 g vetemjöl (cirka 3 dl)
  • 180 g rågmjöl (cirka 3 dl)
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0 ,5 tsk kanel
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 120 g torkad frukt (aprikoser, russin, fikon)
  • 120 g hela nötter (hasselnötter, valnötter, mandlar)

Så här gör du

  1. Blanda de torra ingredienserna först. Tillsätt sedan filmjölk och sirap.
  2. Lägg i frukt och nötter och blanda till en jämn smet.
  3. Häll i en smord form. Jämna sedan till och strö över lite rågmjöl. Grädda i 200 grader i cirka 60 minuter.