Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frukostbullar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Goda bullar med lite tuggmotstånd.

Ingredienser

16 stycken
  • 25 g smör
  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl

Till pensling

  • mjölk
  • vallmofrön

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Häll i vatten och filmjölk. Värm till fingervärme och häll över jästen och rör så att jästen löser sig.
  2. Blanda ner salt, socker, grahamsmjöl och rågmjöl. Arbeta ner det mesta av vetemjölet (ca 4 minuter i maskin). Strö över mjöl, täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 30 minuter.
  3. Slå upp degen på mjölat bakbord och knåda väl. Forma 16 bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa cirka 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
  4. Pensla bullarna med mjölk och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.