Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frukostbröd med honung och havre


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 43 st har redan röstat

Små portionsbröd bakade med havregryn, grahamsmjöl, vetemjöl och honung.

Ingredienser

12 bullar

  • 25 g jäst

  • 50 smör

  • 2 1/2 dl mjölk

  • 1 tsk salt

  • 3 msk honung

  • 1 dl havregryn

  • 2 dl grahamsmjöl

  • 4-5 dl vetemjöl


Så här gör du

  1. Smält smöret och blanda med mjölken. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll degvätskan över jästen och rör tills jästen har löst sig.

  2. Tillsätt salt, honung, havregryn, grahamsmjöl och vetemjöl. Blanda till en deg. Låt degen jäsa under bakduk cirka 45 minuter.

  3. Arbeta degen och dela den i 12 bullar. Platta till dem en aning och låt jäsa cirka 30 minuter under bakduk. Pensla bullarna med lite honung utrörd i vatten och strö över lite havregryn. Grädda cirka 15 minuter i 200 grader.
6 kommentarer om "Frukostbröd med honung och havre
"