Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fröknäcke med pumpafrön & linfrön

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ett tunt och sprött fröknäcke som passar lika bra till soppan som till ostbrickan. Kräver lite övervakning vid ugnen, men är väl värt besväret.

Ingredienser

2 PLÅTAR
  • 3 dl solrosfrön
  • 1 1 ⁄2 dl linfrön, hela
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 160 grader, gärna varmluft.
  2. Blanda ihop alla frön samt mandelmjöl och psylliumfrömjöl i en skål.
  3. Tillsätt salt och vatten och rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna.
  4. Låt degen svälla i cirka 60 minuter.
  5. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper.
  6. Lägg de utkavlade degarna på plåtar och dra bort det översta bakplåtspapperet på båda.
  7. Sätt in plåtarna i ugnen i 30 minuter. Byt därefter plats på plåtarna och grädda i ytterligare cirka 25-30 minuter.
  8. Flytta över bakplåtspapperen med fröknäcket på var sitt galler. Låt svalna och bryt i bitar.
  9. Förvara i lufttät burk.