Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frittata på champinjoner, ost & spenat

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Mättande frukost – eller härlig brunch för dig som äter enligt LCHF. Denna tunna frittata hamnar någonstans mitt emellan omelett och pizza, tack vare osten. Välj mellan en smakrik västerbottensost och en lagrad herrgårdsost. Gott blir det hursomhelst!

Ingredienser

4 PORTIONER
  • olivolja
  • 200 g champinjoner, skurna i bitar
  • 2 –3 msk crème fraiche
  • 8 ägg
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 200 g bladspenat
  • 6 –8 minitomater, halverade
  • 200 g ost, i skivor
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen i grilläge och värm till 200 grader.
  2. Använd gärna en stekpanna som tål att ställas i ugnen. Hetta upp en skvätt olja i stekpannan och stek champinjoner skurna i bitar.
  3. Vispa ihop crème fraiche med ett ägg och rör sedan ned resten av äggen när smeten är helt slät. Krydda med salt och peppar.
  4. Rör ned bladspenat. Häll äggblandningen i stekpannan och grädda tills frittatan har stannat. Lägg på tomater och ost och ställ hela stekpannan i ugnen och grilla tills osten smält och fått fin färg tillsammans med tomaterna.
  5. Toppa med lite flingsalt, nymald svartpeppar och några droppar god olivolja.