Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Friterade zucchinibollar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Friterade vegobollar är trevlig plockmat. Att fritera innebär lite pyssel, men bollarna kan göras i god tid och sprödvärmas i ugnen. Servera gärna med citronklyftor.

Ingredienser

20 stycken
  • 2 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ägg
  • ½ dl majsstärkelse (majsena)
  • 1 dl ströbröd
  • 100 g grovriven pecorino
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 2 msk hackad mynta
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • cirka 2 dl solrosolja till fritering

Så här gör du

  1. Riv zucchinin grovt. Skala och hacka löken. Blanda zucchini, lök och salt i ett durkslag. Låt dra cirka 1 timme, rör om ett par gånger under tiden. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
  2. Blanda grönsakerna med vitlök, ägg, majsstärkelse, ströbröd, pecorino, örter och peppar.
  3. Forma smeten till bollar eller små minibiffar med hjälp av två matskedar.
  4. Hetta sakta upp oljan i en gryta till 180 grader. Eller prova med en bit bröd, blir den snabbt gyllene är oljan klar att använda.
  5. Lägg försiktigt ner bollarna, några i taget, och fritera i cirka 3 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
  6. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på dubbelt hushållspapper. Servera bollarna varma eller ljumma. Det går också bra att varmhålla bollarna en stund i ugnen.