Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frikadeller med bacon i tomatsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Sjud frikadeller gjorda på kalvfärs och bacon i buljong. Lägg frikadellerna i tomatsås och garnera med hyvlad parmesanost, basilika och timjan.

Ingredienser

4 portioner

Frikadeller

  • 600 g kalvfärs
  • 4 skivor bacon
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 äggvita
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ l ljus köttbuljong

Tomatsås

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk (cirka 400 g) krossade tomater, gärna körsbärstomater
  • ¼ tsk mald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 burk (400 g) passerade tomater
  • ½ kruka basilika (spara några blad till garnering)

Tillbehör

  • 75 g hyvlad parmesanost
  • ½ kruka timjan

Så här gör du

  1. Frikadeller: Lägg färsen i en bunke.
  2. Strimla och hacka baconen fint.
  3. Skala och hacka löken och vitlöken fint.
  4. Blanda alla ingredienserna utom buljongen och forma till bollar.
  5. Koka upp buljongen. Lägg i några frikadeller i taget och sjud i några minuter tills frikadellerna är genomkokta.
  6. Tomatsås: Skala och hacka rödlöken och vitlöken fint. Fräs rödlöken och vitlöken i olja.
  7. Häll i de krossade tomaterna och koka upp. Tillsätt svartpeppar, salt, passerade tomater och hackad basilika (spar några basilikablad till garnering).
  8. Servering: Lägg i frikadellerna i tomatsåsen, sjud och lägg på hyvlad parmesanost, basilikablad och timjan.