Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fried rice med grönsaker & ägg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Tänk på att skära allt ganska smått när du ska göra stekt ris så att inte riset försvinner bland de andra ingredienserna.

Recept hämtat ur boken “Tareq Taylors kyckling” av Tareq Taylor

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 1 ⁄2 röd paprika
  • 1 ⁄2 gul paprika
  • 100 g spetskål
  • 3 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 3 ägg
  • cirka 2 msk neutral olja
  • 1 liter kallt kokt ris
  • 1 tsk salt
  • 5 dl böngroddar
  • 1 msk ljus soja

Till servering

  • thaibasilika
  • lime i halvor
  • ev. lite chili i ringar

Så här gör du

  1. Dela kycklingen först på längden i tre bitar och sedan tvärs över i tärningar. Tärna paprikan. Skär kålen i bitar. Skär salladslöken på diagonalen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Skär chilin i ringar.
  2. Knäck äggen i en bunke och vispa dem lätt med en gaffel. Gnid in woken med lite olja. Häll i äggen och vicka lite på woken så att äggen går upp på kanten och blir som en tunn omelett/pannkaka. När den har stelnat, rulla ihop och lägg på en tallrik.
  3. Häll cirka 2 tsk olja i woken och lägg i kycklingen. Salta och woka på hög värme i några minuter. Lägg ner chilin och vitlöken och fortsätt att woka under omrörning tills kycklingen är färdig, det tar cirka 5 minuter. Lägg över allt på en tallrik.
  4. Häll ytterligare cirka 2 tsk olja i woken och släng ner kål och paprika och woka under omrörning i några minuter. Blanda ner riset och rör runt ordentligt – låt det bli varmt. Tillsätt salladslöken, böngroddarna och kycklingen och rör om igen.
  5. Strimla omeletten och lägg även den i woken. Rör runt så att den blandar sig med det andra. Salta, skvätt över soja och rör om igen.
  6. Servera direkt med thaibasilika, lime att pressa över och kanske lite extra chili.