Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fried chicken with oystersauce

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En underbart god rätt som kan varieras med cashewnötter eller ananas.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olja
  • 2 st vitlöksklyftor, skivade
  • 2 st torkade röda chilifrukter, hackade
  • 4 st salladslökar, delade i 5 cm långa bitar
  • 175 g cashewnötter, rostade i olja(alt. färsk skivad ananas)

Smaksättning:

  • 2 msk oystersauce
  • 2 msk ljus sojasås
  • 1 msk ketchup
  • 1 tsk strösocker

Så här gör du

  1. Skär kycklingfiléerna i jämntjocka strimlor.
  2. Dela den gula löken på längden. Skala den och ta ut den mittersta tjocka delen och skär den tvärs över i två delar. Ta loss varje ”blad” av löken och skär i båtar, som sedan delas tvärs över i två delar. På så sätt bli lökbitarna precis lagom tjocka för att bli perfekt wokade.
  3. Hetta upp oljan i en wok och fräs vitlök och torkad chili tills det får färg. Tillsätt kycklingköttet och stek tills den får färg.
  4. Tillsätt gul lök och låt den fräsa med 1/2 dl vatten i woken. Rör ner salladslök och cashewnötter eller ananas i bitar. Låt allt bli varmt. Servera. Kokt jasminris ska serveras till rätten.