Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frestelser

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Mormors kommentar: ”Lätta och goda serveras nygräddade. Wienerbröd på ett enkelt sätt kan man säga.” Bullarna blev genast mina favoriter, och de gör verkligen skäl för namnet.

Det ska vara en tesked smör och en tesked socker för varje fyrkant.

Ingredienser

15 stycken
  • 50 g jäst
  • 2 msk strösocker
  • 500 g vetemjöl
  • 2,5 dl kall mjölk
  • 200 g smör eller margarin

Fyllning

  • 15 tsk kallt smör
  • 15 tsk socker

Pensling

  • ägg

Så här gör du

  1. Rör ut jästen i sockret. Mät upp mjölet och spara en dryg dl mjöl för utbakning. Arbeta samman alla ingredienserna (kalla) till en deg.
  2. Kavla genast ut den till en kaka och sporra ut 10x10 centimeter stora fyrkanter. Lägg 1 tsk kallt smör och 1 tsk socker på varje fyrkant. Vik snibbarna över och tryck till noga.
  3. Lägg bullarna i pappersformar och ställ dem att jäsa 2 timmar i rumstemperatur. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225– 250 grader tills de fått färg.