Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frasvåffla med hjortronsylt


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En riktig klassiker!


Ingredienser

  • 125 g (ca 2 dl ) vetemjöl

  • 1/2 tsk salt

  • 1 tsk socker

  • 1/2 tsk bakpulver

  • 1 dl kallt vatten

  • 50 g smält smör

  • 3 dl grädde


Hjortronsylt:


  • 250 g frysta hjortron

  • 88 g (1 dl) socker

  • 30 g (cirka 2 msk) syltsocker


Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa grädden men inte för hårt. Blanda ned vatten i mjölblandningen och rör ordentligt.

  2. Tillsätt det smälta smöret och rör in i smeten. Låt svälla en stund. Rör sedan ned den vispade grädden varsamt.

  3. Smörj laggen och grädda på ganska hög värme cirka 2-3 minuter.

  4. Hjortronsylt:
 Blanda hjortron och sockret i en kastrull. Låt koka försiktigt några minuter. Häll upp sylten i en liten skål. Servera sylten till våfflorna med lite lättvispad grädde.