Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frasigt fikonflarn med julskinka

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Bekanta julsmaker i ny tappning. Ett frasigt flarn med julskinka, fikon, ost och julsenap passar lika bra till glöggen som på julbordet.

Ingredienser

8 bitar
  • 200 g julskinka
  • 150 g torkade fikon
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk julsenap
  • 3 krm mald ingefära
  • 3 dl grovriven lagrad ost
  • salt
  • nymald peppar
  • 1 rulle kyld smördeg, 250 g

Till garnering

  • färska fikon

Så här gör du

  1. Fintärna skinkan, strimla de torkade fikonen och hacka rödlöken.
  2. Blanda ihop crème fraiche, senap, ingefära, ost och lök. Vänd ner skinka och torkade fikon. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runtom.
  4. Bred ut skinkblandningen över degen.
  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Servera flarnet nygräddat och garnera med färska fikonklyftor.