Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frasiga filodegsformar med pizzafyllning

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Goda och frasiga filodegsformar som jag har fyllt med en pizzafyllning

Ingredienser

9 portioner
  • 12 st filodegsark
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 9 st körsbärstomater
  • 9 rökt skinka
  • 2 dl tomatsås
  • 50 g smält smör

Så här gör du

  1. Vispa ihop äggen och mjölken till en jämn äggstanning. Lägg ett ark filodeg på en ren arbetsyta och pensla hela arket med smält smör, lägg sedan på ett nytt ark ovanpå och upprepa tills du har 4 stycken ark som ligger ovanpå varandra. Upprepa 3 gånger med resterande filodegsark. Klipp försiktigt filodegen i 4 lika stora delar. Pensla en muffinsplåt med smält smör och tryck sedan försiktigt ner filodegen i muffinsformarna, klipp bort överflödig deg runt kanten.
  2. Lägg ner ca 1 msk tomatsås i varje filodegsform och pensla runt den lite så att tomtsåsen hamnar på kanterna. Skär den rökta skinkan i lagom stora bitar och lägg ner i formarna. Fördela den rivna osten mellan formarna och häll sedan över äggstanningen. Avsluta med en körsbärstomat högst upp på varje form. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter i 200 grader, då ska äggstanningen ha stelnat och filodegen fått en fin färg.