Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fräsch potatis- och kålrabbissallad med varmrökt lax

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Till laxen behövs en smakrik potatissallad med senaps- och dillvinägrett och knaprig kålrabbi, selleri och fänkål. Tips: värm laxen i folie i ugnen vid 200 grader, cirka 10 minuter.

Ingredienser

4 portioner
  • 350 g färskpotatis
  • 2 stjälkar selleri
  • ½ fänkål
  • ½ kålrabbi
  • ½ röd spansk peppar

Dill- och senapsvinägrett:

  • 1 msk gula senapsfrön
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • ½ dl rapsolja
  • salt, peppar
  • 2 msk finhackad dill

Servera med:

  • sallatsblad
  • 4 bitar varmrökt lax

Så här gör du

  1. Skrapa eller borsta och koka potatisen nästan mjuk. Häll av vattnet och dela den i bitar. Skiva selleristjälkarna, spara bladen till garnering. Skiva fänkål och skalad kålrabbi tunt, gärna på mandolin. Lägg i kallt vatten 10 minuter. Skiva chilin tunt.
  2. Krossa senapsfröna i en mortel. Vispa samman dem med senap, vinäger, rapsolja. Smaka av med salt, peppar och dill. Blanda vinägretten med potatis, selleri, fänkål, kålrabbi och chili. Lägg upp på sallatsblad. Garnera med selleriblad. Servera med skinnfri varmrökt lax.