Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fräsch Carbonara

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Carbonara är ju en klassiker men här har du en variant utan ägg men med gurka och purjolök som gör rätten frisk och fräsch.

Ingredienser

1 portioner
  • 100 g Sidfläsk
  • 3 cm Gurka
  • 3-5 skivor Purjolök
  • 1-2 dl Grädde
  • Persilja och svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Samtidigt börjar du steka sidfläsket. Ta en msk olivolja och stek på högsta värme i en minut. Sänk sen till medelvärme och låt småsteka i ca 10 minuter tills du ser att de feta delarna smält lite.
  3. Sila sen sidfläsket så du blir av med överskottsfettet. Lägg tillbaka i pannan och höj till högsta temperatur samtidigt som du häller på grädden. Låt den bara koka upp och ta sen bort pannan från plattan. Lägg direkt i gurkan, purjolöken och lite svartpeppar. Rör om och låt stå medan du silar av pastan.
  4. Lägg pastan i en tallrik och häll över sidfläskblandningen. Garnera med persilja.