Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fransk kladdkaka


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Den här chokladstinna franska kakan bakas med bakpulver.

Ingredienser

6-8 bitar


Kaka:


  • 200 g mörk choklad

  • 100 g smör eller margarin

  • 2 dl strösocker

  • 1 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 1/2 tsk salt

  • 4 ägg


Dekoration:


  • florsocker


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en springform, cirka 22 centimeter i diameter.

  2. Smält chokladen, helst i vattenbad, tillsammans med smöret. Låt svalna.

  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör ner den avsvalnade chokladblandningen. Rör sist ner äggen.

  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter och låt svalna, den ska vara kladdig i mitten.

  5. Sikta florsocker över kakan och servera gärna med lättvispad grädde.