Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frallor med kikärtor, 
fetaost & spenat

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Perfekta bullar för picknick, snabba mellanmål och bufféer.


Ingredienser

25 frallor
  • 150 g färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1/2 ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/4 dl (75 g) grahamsmjöl
  • 11 dl (660 g) vetemjöl
  • 1 burk kikärtor
  • 200 g fetaost
  • blandade frön & uppvispat ägg

Så här gör du

  1. Fräs spenat och finhackad vitlök i olja. Låt svalna något.
  2. Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt salt och litet av det ljumna vattnet. Rör tills jästen löst sig. Blanda ner resten av vattnet, olivoljan samt den frästa spenaten. Tillsätt mjölet och arbeta degen kraftigt i cirka 10 minuter i maskin eller 15-20 minuter för hand. Täck över degen med en bakduk och jäs i en timma.
  3. Stjälp ut degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platta som är cirka 1/2 centimeter tjock, tillsätt eventuellt mer mjöl under tiden så att plattan inte fastnar. Fördela smulad fetaost och kikärtor över plattan och rulla därefter ihop den likt en rulltårta.
  4. Skär rullen i cirka 25 bitar och lägg dem glest på ugnsplåtar som du antingen klätt med bakplåtspapper eller pudrat mjöl över. Täck över med bakduk och jäs i cirka 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över blandade frön och kärnor.
  6. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna på plåten. Frys genast in de bullar som du inte ska äta direkt.