Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frallor med dinkel och havre

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Härliga frukostbröd. Havregryn och kanske lite mjöl på toppen gör att de får ett rustikt utseende.

Ingredienser

24 stycken
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • ½ dl rapsolja
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • cirka 5 dl vetemjöl

Till pensling

  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en degblandare. Häll på vattnet och blanda i salt, socker, rapsolja, havregryn och dinkel.
  2. Arbeta in lite i taget av vetemjölet och arbeta degen smidig, om degen känns lös tillsätt lite extra vetemjöl.
  3. Sätt plastfolie över bunken eller lägg på en bakduk. Låt jäsa i 30 minuter.
  4. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i 24 bitar, forma varje bit till en bulle och lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Lägg på bakdukar och låt jäsa i 30 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader.
  5. Pensla bröden med lätt uppvispat ägg, strö över havregryn och grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. Låt bröden svalna på ett galler under bakduk.