Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Formfranska på bovetemjöl

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Glutenfritt! En god formfranska går att använda till mycket. Fungerar utmärkt som toast, men också till snittar och krutonger. Det går också fint att använda brödet som bas i en smörgåstårta. Detta bröd jäser i 40 minuter.

Ingredienser

1 bröd
  • smör till formen
  • 15 g jäst
  • 7 ½ dl vatten, ljummet
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 ½ dl majsmjöl
  • 3 dl rismjöl
  • 1 tsk salt
  • 20 g psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en avlång brödform, som rymmer cirka 2 liter, med smör. Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och blanda i alla torra ingredienser. Flytta över degen i formen. Lägg en bakduk eller plastfolie över formen. Låt brödet jäsa i cirka 35–40 minuter.
  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 1 timme.
  4. Ta ut brödet och låt det vila i formen i 5 minuter. Vänd upp brödet på ett galler och låt det svalna.