Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Foie Rabarber-brûlée

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Gåsleverbrûlée med rabarbermarmelad, perfekt förrätt eller småtugg till den fina festen, snabb och enkel att göra.

Ingredienser

1 portion
  • 1 burk lever från tvångsmatad gås
  • 1 rostat surdegsbröd
  • 1 st lagom mängd rabarbermarmelad
  • 1 st öppen hand full med strösocker
  • 3 st blåbär, om du vill, annars inte

Rabarbermarmelad

  • 500 g rabarber
  • 6 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 st citrons urpressade safter (utan kärnor)

Så här gör du

  1. Börja med att göra rabarbermarmelad någon dag innan (eller använd resterna från Lailas rabarbersaftkok). Skala och dela rabarbern i småbitar.
  2. Koka upp rabarberbitarna med saften från en citron, sockret och kardemumman. Koka under omrörning i 5 minuter.
  3. På den stora dagen, rosta en skiva surdegsbröd. Skär ut en bit i den form och storlek du vill ha.
  4. Bred på ett lager rabarber marmelad som är lika tjockt som brödskivan.
  5. Placera ett lika tjockt lager gåslever ovanpå marmeladen.
  6. Strö strösocker över gåslevern så att det alldeles precis blir ett jämnt, vitt täcke.
  7. Bränn sockret med din brûléebrännare tills allt vitt försvunnit. Garnera gärna med ett par, tre blåbär om du vill ha mer umami.
  8. Servera.
  9. Njut.