Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Focaccia med tre sorters frön

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Den här smaksättningen passar bra till laxburgare, viltburgare och kycklingburgare.

Ingredienser

20 rutor
  • 50 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 13 dl siktat dinkelmjöl
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk solrosfrön
  • 3 msk pumpakärnor
  • 3 msk sesamfrön
  • 1,5 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, salt, 1/2 deciliter olivolja och mjöl. Arbeta degen kraftigt till den känns smidig, den ska vara ganska lös.
  3. Låt degen jäsa under duk 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut den med mjölad hand.
  5. Pensla degen med oliv-olja, strö över frön och flingsalt. Låt jäsa under duk cirka 15 minuter.
  6. Grädda brödet i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt brödet svalna lite och servera det nygräddat. Skär brödet i rutor och dela dem till över- och underbröd.