Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Focaccia med pinjenötter


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ett härligt brytbröd!

Ingredienser

4 bröd

  • 1 paket jäst

  • 6 dl ljummet vatten, 37°

  • 1 dl olivolja

  • 3 msk honung

  • 2 msk flingsalt

  • cirka 14 dl vetemjöl

  • 2 dl pinjenötter

  • olivolja & flingsalt


Så här gör du

  1. Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt, honung, olivolja, salt och resterande vatten.

  2. Tillsätt mjölet lite i taget. Knåda degen smidig. Låt jäsa under handduk i 40 minuter. Sätt ugnen på 220 grader.

  3. Ta upp focacciadegen på mjölat bakbord, dela i 4 delar och kavla ut till cirka 1 cm tunna rundlar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper som du ringlat lite olivolja på. Jäs i cirka 30 minuter under handduk.

  4. Stick fingrarna i degen så att det formas ordentliga hål. Strö over pinjenötter. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Baka i ugn i cirka 10 minuter eller tills focaccian fått fin färg.