Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Focaccia med medelhavssmak

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Smaker från Medelhavet är alltid populärt.

Ingredienser

20 rutor
  • 50 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 13 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 msk olivolja till pensling
  • 1 dl svarta oliver, hackade
  • soltorkade tomater
  • 2 msk färsk rosmarin, grovhackad
  • 1,5 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader.
  2. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, 1/2 deciliter olivolja och mjöl. Arbeta degen kraftigt till den känns smidig, den ska vara ganska lös. 2. Låt degen jäsa under duk 30– 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Häll ut degen i en långpanna med bakplåts-papper och tryck ut den med mjölad hand. Pensla degen med oliv-olja och strö över oliver, tomater, rosmarin och flingsalt. Låt jäsa under duk cirka 15 minuter.
  4. Grädda brödet i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt brödet svalna lite och servera det nygräddat. Skär brödet i rutor och dela dem till över- och underbröd.