Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Focaccia med Jarlsberg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion

Till degen:

  • 25 g jäst
  • 2 ½ vatten
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 1 msk salt
  • ½ msk socker
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vitt vin
  • Lite extra mjöl för att baka ut med

Fyllning

  • spenat
  • röd paprika
  • 300 g Jarlsberg
  • 100 g chorizo
  • 1 st gul lök
  • 2 st klyftor vitlök
  • olivolja, extra virgin

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela paprikorna i två och tag ut kärnorna. Gnid in dem med olja och rosta i ugnen, skalsidan uppåt tills de nästan är svarta. Låt svalna och pilla sedan bort skalet.
  3. Sänk ugnstemperaturen till 180 grader. Lös jästen i vattnet. Tillsätt mjöl, olja, salt och vitt vin. Knåda till en seg och jämn deg. Tryck ut till en rektangel på ett bakplåtspapper på en plåt. Pricka degen med en gaffel. Låt jäsa under bakduk ca 35 min.
  4. Värm spenaten och den hackade löken i en stekpanna. Låt spenaten krympa ihop. Krydda med salt och peppar. Skär Jarlsberg och chorizo i bitar. Sprid ut spenat- och lökblandningen ovanpå den jästa degen. Avsluta med Jarsberg och chorizobitarna. Strö över flingsalt, peppar och ringla över olivolja. Grädda ca 25 minuter.