Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Flygande Jakob – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat
Flygande Jakob – klassiskt recept
Foto: Thomas Carlén

Allt-i-ett-rätten Flygande Jakob är enkel att göra och en riktig klassiker med smak av sött från chilisåsen och salt från jordnötterna. Perfekt att göra om man har många hungriga gäster.

Det går även fint att använda kycklinglår och byta ut vispgrädden mot matlagningsgrädde.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer (ca 600 gram)
  • 140 g bacon
  • 1 1/2 dl chilisås
  • 1-2 bananer
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl jordnötter (saltade)
  • 1 msk smör (till stekning)
  • salt och vitpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Strimla kycklingen och bryn den i smör tills den får fin färg, den behöver inte genomstekas. Salta och peppra.
  3. Skär bacon och stek den.
  4. Smörj en ugnsfast form och lägg i kyckling och bacon.
  5. Skär bananerna i slantar och lägg dem ovanpå köttet.
  6. Blanda chilisås och grädde i en bunke och häll blandningen i formen.
  7. Toppa med jordnötter.
  8. Placera formen i mitten av ugnen och låt den gratinera i ca 15 minuter.
  9. Ta ut Flygande Jakob och servera med ris.
Du kanske även gillar