Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Flygande Jacob på paleovis

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Det här är en paleovariant på den gamla klassikern Flygande Jacob som jag tycker aldrig går ur tiden!

Ingredienser

6 portion
  • 1 kg färska kycklingfiléer
  • 2 st bananer
  • 4 dl kokosgrädde
  • 1 dl sockerfri ketchup
  • 1 pkt bacon
1 paket bacon
  • ekologisk kokosolja
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 msk sambal oelek
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela kycklingen i lite mindre bitar och bryn i kokosolja, salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
  3. Skiva två bananer och fördela över kycklingen tillsammans med cashewnötterna.
  4. Skiva ner baconet och bryn på tills den fått fin färg och fördela även den över kycklingen.
  5. Blanda ihop kokosmjölken med ketchupen och sambal oelek. Fördela över hela formen och ställ in i ugnen. Kör tills kycklingen är klar vilket tar ca 20-25 min.
  6. Servera med tex en sallad och avocado. Kika gärna in på www.matochodla.blogspot.com för fler recept!