Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Florentiner med torkade tranbär & mörk choklad


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Härliga små kakor som du kan variera i det oändliga. Du kan till exempel använda korinter eller kanderat apelsinskal i stället för tranbär, och vit choklad i stället för mörk choklad. Frösorter kan du blanda efter smak och tycke.


Ingredienser

24 stycken

  • 3/4 dl strösocker

  • 20 g smör

  • 2 tsk vetemjöl

  • 1/2 dl crème fraiche

  • 50 g mandelflagor

  • 30 g blandade frön (till exempel solrosfrön, sesamfrön eller vallmofrön)
  • 
40 g torkade tranbär, finhackade

  • 100 g mörk choklad


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.

  2. Smält socker, smör och vetemjöl under omrörning på svag värme tills sockret löst sig. Tillsätt lite crème fraiche i taget tills allt är väl blandat.

  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mandelflagor, frön och tranbär. Klicka ut med hjälp av en tesked på bakplåtspapper och se till att lämna lite plats mellan varje kaka så att de kan flyta ut. Grädda 12-15 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på plåten.

  4. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikron och ringla chokladen över kakorna. Låt chokladen stelna innan du serverar dem.