Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskkarré

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Fläskkarré
THOMAS CARLÉN

Ingredienser

6 portioner
  • 1 ,3 kg benfri fläskkarré
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk salvia
  • 8 schalottenlökar
  • 1 1/2 dl vitt vin eller äppeljuice
  • 1 morot
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk spansk röd chilifrukt
  • 1 burk hela tomater med juice

Servera med

  • potatismos (se nedan)
  • kokt brysselkål

Garnering

  • salvia

Så här gör du

  1. Torka av köttet. Gnid in salt och peppar. Bryn köttet i smör i en stekpanna runt om. Krydda med timjan och salvia. Skala och bryn schalottenlökarna vid sidan om köttet. Lägg över lök och kött i den blötlagda lergrytan eller formen med lock eller folie.
  2. Fräs ut stekpannan med vitt vin och häll i formen. Skala och skär ­moroten i bitar och lägg runt köttet­. Tillsätt lagerblad och urkärnad hackad chili. Slå tomater med juice i formen. Lägg på locket och sätt in i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 150 grader, men sätt in lergrytan i kall ugn. Låt stå tills temperaturen i ­köttet är 85 grader, cirka 3 timmar.
  3. Ta upp köttet ur formen och låt det vila 10 minuter innan det skärs upp i 7-8 millimeter tjocka skivor. Ta bort lagerbladen från skyn. Skumma bort lite av fettet från skyn. Häll över skyn i en kastrull och koka ihop. Mixa med en mixerstav och smaka av såsen. Servera köttet med potatismos­, sås och kokt brysselkål. Garnera med salvia.
Du kanske även gillar