Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskkarré med mexikansk rub och majssallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Filip Poons fläskkarré med limedressing är för god för att inte testas!

Ingredienser

4 portioner

Kött

  • 4 fläskkarré (ca 800g)

Rub

  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 msk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver eller lökpulver

Dressing

  • 3 dl gräddfil salt
  • 2 lime
  • 1 tsk socker

Tillbehör

  • 4 gemsallader
  • 4 majskolvar (förkokta)
  • 1 burk kokta svarta bönor
  • 1 låda cocktailtomater
  • 1 koriander

Så här gör du

  1. Sätt på grillen. Blanda rub:en och massera in den i köttet. låt stå minst 5 min.
  2. Blanda Gräddfil, skalet av limen, juicen från en lime och sockret, smaka av med salt. Ställ dressingen åt sidan.
  3. Stek nu köttet på hög värme på grillen i cirka 4 min eller tills innertemperaturen visar 65°c, vänd var 30:e sekund. Ta av från grillen och låt vila minst 5 min.
  4. Smörj in majskolven i olja, salta och lägg på grillen. Grilla tills den blivit gyllenbrun.
  5. Skär sedan av majsen från majskolven. Häll av och skölj de svarta bönorna, blanda sedan tillsammans med majsen. Smaka av med salt, olivolja och hackad koriander.
  6. Dela tomaten och plocka bladen på gemsallader.
  7. Servera genom att fylla gemsalladsbladen med lite av varje. Majs och bönor i botten, sedan tunt skivat kött, limedressingen och tomater. Toppa med koriander.