Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilépanna med champinjoner och rökt fläsk

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 34 st har redan röstat

Denna rätt går snabbt att få ihop men blir god och smakrik. Det går naturligtvis att använda annan god svamp.

Ingredienser

3 portion
  • 1 st fläskfilé, ca 500g
  • 200 g champinjoner, delade i kvartar
  • 75 g rökt sidfläsk, i små tärningar
  • 2 st gullök, finhackade
  • 1 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 3 dl grädde
  • 2 msk hackad färsk timjan

Så här gör du

  1. Putsa fläskfilén och skär den i 2-3cm skivor, platta till dom en aningen, salta och peppra på båda sidorna.
  2. Stek svampen i en het panna med olja tills den får färg, salta svampen, Lägg i en klick smör och lägg ner den finhackade löken och låt den få lite färg. Lägg upp på ett fat och lägg å sidan.
  3. Stek det rökta fläsket, tillsätt lite olja om det behövs. När det har fått färg lägg upp det på fatet med svampen, men låt fettet vara kvar i pannan. Tillsätt en klick smör och stek fläskfilén så den får fin färg på båda sidorna.
  4. Lägg tillbaka löken, svampen och fläsket i pannan och häll på vattnet med kalvfonden, rör i botten så alla goda smaker koka loss. låt vätskan koka ner till hälften och häll sedan på grädden och låt det hela småputtra tills köttet är klart och såsen blivit krämig.
  5. Tillsätt timjan och smaka av med lite salt och svartpeppar. Servera med t.ex. ris eller pressad potatis.
5 kommentarer om "Fläskfilépanna med champinjoner och rökt fläsk"
  • Lennart46
    Lennart46

    Det här är en av det godaste fläskfilérätterna jag nånsin har ätit.Tack Johan.

  • kungsbryggan
    kungsbryggan

    Undrar fortfarande om den räcker till bara 3 personer ser jättegod ut