Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilégryta med svamp

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

En enkel och god klassisk rätt. Dijonsenap ger extra smak åt såsen. Strikt LCHF? Skippa champinjonerna.

Ingredienser

4 portioner
  • 500-600 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g skogschampinjoner
  • smör eller kokosfett till stekning
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 100 g sallatsblad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • några kvistar persilja

Så här gör du

  1. Putsa fläskfilén och skär den i ganska så små bitar. Skär vitlöken och svampen i skivor.
  2. Fräs allt i smör eller kokosfett så att det får lite färg.
  3. Tillsätt créme fraiche, senap och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med sallat, olivolja, vinäger och salt och peppar.
  5. Dekorera med hackad persilja.