Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilégryta med svamp & porter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

En härligt mustig gryta till vardag som fest.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • 3/4 kantareller
  • smör
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 flaska porter
  • 1 tsk soja
  • 5 krossade enbär
  • 1 msk kalvfond
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1/2 dl hackad persilja

Så här gör du

  1. Putsa filén fri från senor och hinnor och skär den i skivor. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Bryn köttet i smör på båda sidor i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Fräs lök och svamp i smör i en traktörpanna. Pudra över mjölet och späd med porter. Tillsätt soja, enbär, fond och grädde.
  4. Koka upp och lägg ner köttet. Vispa ur stekpannan med 1 msk vatten och häll ner skyn i traktörpannan. Sjud sakta under lock 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar och vänd ner persiljan.