Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilégryta med grönpeppar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Fläskfilé, grönpeppar, senap, konjak och cornichoner. Kan den här krämiga grytan bli annat än god? Klyftpotatis eller potatismos är gott att servera till.

Ingredienser

4 portioner
  • 500-600 g fläskfilé
  • smör
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 2 röda äpplen
  • 1 purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk kalvfond
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 1/2 msk grönpeppar i lag
  • 1 msk konjak
  • 1 1/2 dl cornichoner (små inlagda gurkor)
  • hackad persilja

Så här gör du

  1. Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Skölj äpplena och skär i klyftor. Stek dem i smör i en stekpanna och ställ åt sidan.
  3. Skölj och strimla purjolöken. Fräs i smör i en traktörpanna. Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak. Låt koka ihop ett par minuter.
  4. Blanda ner köttet och koka under lock cirka 5 minuter. Vänd ner cornichoner och äpplen. Smaka av med salt och strö över persilja.