Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilé tonnato


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Klassisk sommarmat som också fungerar som en bufférätt. I originalversionen görs den på kalvstek, men med fläskfilé går det mycket snabbare. Både filén och såsen går att förbereda dagen före, förvara då köttet i fonden i kylen.


Ingredienser

4 portioner

  • cirka 600 g fläskfilé

  • 7 dl vatten

  • 3 msk kalvfond

  • 3 lagerblad

  • 3 vitlöksklyftor

  • 10 svartpepparkorn
  • 
persilja, kapris och citron till garnering


Dressing:


  • 1 burk tonfisk i vatten, 185 g

  • 1 1/2 msk pressad citron

  • 2 msk kapris

  • 2 sardellfiléer

  • 1/2 dl majonnäs

  • 1 dl créme fraiche

  • flingsalt

  • nymald peppar


Så här gör du

  1. Putsa filén fri från senor och hinnor. Stick en termometer i köttets tjockaste del.

  2. Koka upp vatten, fond, lagerblad, hela vitlöksklyftor och pepparkorn i en traktörpanna. Lägg i köttet och sjud under lock tills termometern visar 67 grader. Låt köttet kallna och förvara det i buljongen.

  3. Låt tonfisken rinna av. Mixa ingredienserna till dressingen.
  4. 
4 Skiva köttet tunt och lägg upp, lite omlott, på ett fat. Salta och peppra. Bred över såsen, gärna ett par timmar före servering. Täck över och förvara i kylen.

  5. Garnera med hackad persilja, kapris och citronklyftor.