Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilé på potatisbädd


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 52 st har redan röstat

Helstekt fläskfilé, potatis, äpplen och grönsaker. Allt i samma form och maten sköter sig själv i ugnen. Kan det bli bättre?

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g fläskfilé
  • 
2 hackade vitlöksklyftor
  • 
2 msk hackad salvia

  • smör
  • 
flingsalt
  • 
nymald peppar

  • 750 g delikatesspotatis

  • 2 msk olivolja

  • 1 paket strimlat bacon
  • 
2 urkärnade äpplen i klyftor
  • 
1 knippe färsk salvia
  • 
250 cocktailtomater

Så här gör du

  1. 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa filén fri från senor och hinnor. Gör små snitt i filén med en spetsig kniv och peta in vitlök och salvia. Bryn köttet runtom i smör. Krydda med salt och peppar.

  2. Tvätta potatisen och skär den i halvor. Blanda potatis och olja i en ugnsfast form. Baka i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

  3. Strimla baconet och skär äpplena i klyftor.

  4. Ta ut och blanda potatisen med bacon, äppelklyftor, salvia och tomater. Lägg köttet ovanpå potatisen. Stek ytterligare cirka 20 minuter.