Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilé med spenattäcke

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • Salt och svartpeppar
  • 250 g fryst spenat
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 6 tomater
  • 25 g pinjenötter
  • Blomkålsmos
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 1/2 dl grädde
  • Salt och vitpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet. Koka buketterna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare. Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen. Häll på grädde och koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
  2. Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fläskfilén någon minut per sida. Strö på salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Koka ihop spenat och grädde i en kastrull. Låt koka 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Häll spenatsåsen över fläskfilén och strö på riven ­parmesanost. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med blomkålsmoset.