Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilé med smakrik sojaglaze.

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

En glaze som du lätt svänger ihop och penslar på fläskfilén som du antingen steker i pannan eller grillen.

Ingredienser

3 portion
  • 1 st fläskfilé
  • 1 dl japansk soja
  • 1 st röd chili, skivad med kärnorna
  • 30 g riven ingefära
  • 2 st rivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk socker
  • 2 st lime, rivet skal av
  • 1 tsk maizena+1tsk vatten

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienserna till glazen i en kastrull, låt det koka upp, red då av den med maizena som är utspätt med vatten. Sila sedan av den och se till att trycka ut all vätska.
  2. sätt ugnen på 200c. Putsa fläskfilén, salta och peppra men spara in något på saltet, då glazen är ganska salt. bryn fläskfilén i en stekpanna med smör. Lägg upp den på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Sätt in en stektermometer, pensla över glaze och sätt in i ugen. Pensla på nytt ca var 5:e min. Tag ut köttet när det har en innertemperatur på 65c och pensla på en gång till, låt sedan vila i 10 min innan du skär upp den.
  3. Skulle du tillaga den på grillen så pensla du på glaze mot slutet, så det inte bränns.