Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilé med 
krämig tonfisksås


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

En lyxig måltid med fläskfilé, tonfisk och kapris.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 fläskfilé, cirka 800 g

  • sallad, tomater, kapris, persilja


Tonfisksås:


  • 1 burk tonfisk i olja ett par msk majonnäs

  • ett par msk gräddfil
  • 1-2 msk hackad kapris
  • 
1-2 msk hackad röd lök

  • ett par droppar citronsaft

  • hönsbuljong


Så här gör du

  1. Gaffelmosa tonfisken och rör den krämig tillsammans med övriga ingredienser. Späd med buljong till lagom krämighet.

  2. Krydda såsen med nymald svartpeppar och eventuellt extra salt och citron. Tänk på att kaprisen ger rejält med sälta. Smaken ska vara "hög" och smaka lite salt och syrligt.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn fläskfilén i smör, i stekpanna och ställ sedan in stekpannan i ugnen i 10 minuter för rosa, och 15 minuter för välstekt filé.

  4. Tag ut, låt köttet vila ett par minuter och skär sedan i tunna fina skivor. Servera med sås, tillbehör och grönsaker.