Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilé med italienska smaker

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Servera med en krämig risotto

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Italienskt täcke

  • 125 g buffelmozzarella
  • 25 g valnötskärnor
  • 50 g grillad paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa fläskfilén. Bryn den runt om i smör. Salta och peppra. Tag upp filén och ställ den åt sidan.
  2. Skär mozzarellan i tärningar. Hacka basilikablad och valnötter. Skär paprikan i små tärningar och hacka vitlöken. Blanda alltsammans och tillsätt salt och peppar.
  3. Skär köttet i centimeter tjocka skivor och lägg dem omlott i rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket på köttet. Ställ in fatet mitt i ugnen cirka 15 minuter.