Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Flädersaft med citron

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 50 st har redan röstat

Här är mitt recept på klassisk flädersaft – helt utan citronsyra och konserveringsmedel. Förvara den i plastbyttor eller petflaskor i frysen så håller den väldigt länge!
Använd gärna ekologiska råvaror!

Ingredienser

3 liter koncentrat
  • 60 klasar fläderblommor, utslagna
  • 2 st citroner, skivade
  • 2 l vatten
  • 2 kg socker
  • 6 st citroner, saften från

Så här gör du

  1. Ansa klasarna från stjälkar och lägg dem i en stor kastrull med citronskivorna.
  2. Koka upp vatten med socker och tillsätt citronsaften. Häll det över flädern och låt stå svalt under lock i 4 dagar.
  3. Sila saften i silduk och häll upp på flaskor eller i burkar, förvara i frysen. Saften håller minst 1 vecka i kylen, men låt öga och näsa avgöra!
2 kommentarer om "Flädersaft med citron"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Susan Elvén

      Ja, precis. Bra att du påpekade, vi har ändrat i receptet nu! /Stina, webbredaktör Mitt Kök.