Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Flädercurd

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg
Flädercurd
STEFAN WETTAINEN

En variant av lemoncurd där en del av citronsaften byts ut mot flädersaft. Super-gott till rostat bröd eller som fyllning i tårtor! Använd gärna hemgjord flädersaft, den ger mer smak än köpt saft.

Ingredienser

  • 2 medelstora burkar
  • 0 ,5 dl nypressad citronsaft (motsvarar knappt 1 citron)
  • 1 ,5 dl outspädd flädersaft
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg

Så här gör du

  1. Häll citronsaften i en kastrull tillsammans med flädersaften, smöret skuret i mindre bitar och hälften av sockret. Hetta upp blandningen och vispa under tiden sönder äggen tillsammans med resten av sockret.
  2. När fruktsaftblandningen har kokat upp vispar du ner äggsmeten i den. Vispa noggrant tills curden börjar tjockna. Låt curden sjuda på låg värme i någon minut, dra sedan kastrullen av värmen och sila krämen genom en ganska finmaskig sil för att få den riktigt slät. Häll upp på väl rengjorda burkar och låt svalna i kylen. Förvara kallt. Flädercurden är hållbar i 1-2 veckor.
Du kanske även gillar