Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläderbärssaft med äpple

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Bästa receptet på flädersaft för dig som har både äpplen och fläder i trädgården. Recept ur Ingela Perssons bok “Frukt och bär” (Natur & Kultur).

Ingredienser

4 person(er)

Flädersaft med äpple

  • 600 g fläderbärsklasar
  • 400 g äpplen
  • 5 dl vatten
  • 400-500 g strösocker, per liter avrunnen saft

Så här gör du

  1. Skölj bärklasarna. Skölj och klyfta äpplena. Lägg bär och äpplen i en kastrull och tillsätt vatten. Koka upp och låt koka i ca 15 minuter. Sila genom silduk och låt rinna av väl. Mät upp mängden på den avrunna saften och häll i en kastrull. Tillsätt socker. Koka upp saften, låt koka i ca 10 minuter och skumma väl. Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara svalt.