Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläderbål med nektariner

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Fräsch sommarbål med fläder, nektariner och jordgubbar. Tips: Gör iskuber med ätliga blommor eller bär i – vackert och somrigt i bålskålen.

Ingredienser

3 liter
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 dl koncentrerad flädersaft
  • 2 flaskor vitt vin
  • 16 cl söt marsala
  • 2 flaskor mineralvatten à 33 cl
  • isbitar
  • nektariner
  • jordgubbar

Så här gör du

  1. Koka upp socker och vatten tills sockret löst sig. Ta från värmen. Låt kallna.
  2. Blanda lag, saft, vin och marsala i bålskålar eller kannor.
  3. Vid servering: Fyll upp med mineralvatten och is. Lägg i nektarinklyftor och jordgubbar.