Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fjällröding med Västerbottensost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Västerbottensostfyllda rödingfiléer som serveras med mandelpotatis kokt i vitt vin och crème fraiche samt lätt kokta haricots verts.

Ingredienser

2 portioner
  • 2 rödingfiléer med skinnet kvar
  • ½ dl riven västerbottensost
  • 4 mandelpotatisar
  • salt och malen vitpeppar

Sås

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 4 ansjovisfiléer
  • ½ dl riven västerbottensost
  • 1 äggula
  • 2 msk finhackad dill
  • salt och malen vitpeppar

Så här gör du

  1. Dela rödingfiléerna så att det blir fyra jämnstora bitar. Stek filébitarna först på skinnsidan därefter kort på andra sidan. Lägg ihop filébitarna två och två med riven ost emellan. Håll varmt under lock så att osten smälter.
  2. Borsta potatisarna rena och dela dem i två delar på längden. Vispa ihop crème fraiche och vin i en kastrull. Lägg i potatisen och låt såsen sjuda så att potatisen blir kokt och såsen kokar ihop till hälften. Ta upp potatisen och håll varmt.
  3. Hacka ansjovisfiléerna och vispa ut hacket i såsen. Tillsätt resten av västerbottensosten. Smaksätt med salt och peppar och vispa till sist i äggulan och hackad dill.
  4. Fördela såsen på varma tallrikar med några potatishalvor i mitten. Lägg rödingfiléerna på potatisen och servera med några nykokta haricots verts. Njut med ett glas vitt vin!