Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskwrap och salladstacos med salsa och dippsås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En underbar salsa och dippsås som passar perfekt till både fisk, fågel , kött grönsaker eller i en sallad men även som här i en wraps med fiskpinnar och som en tacos i ett salladsblad.

Ingredienser

4 portion

salsa

  • 1/3 Mango
  • 1/2 röd paprika
  • lite hackad röd chili
  • 1 st salladslök
  • 1 st färsk ananas ring ca 1,5 cm tjock
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • lite färsk hackad koriander
  • lite pressad färsk limesaft
  • ev flytande honung om frukten inte är tillräckligt söt

Ananas och avokado dippsås

  • 3 st skivor färsk ananas ca 1 cm tjocka
  • 1 st avokado
  • 1 st salladslök
  • 1/2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk jordnötsmör
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Hacka alla ingredienser till salsan i små bitar, pressa över limesaft och häll på vinägern , blanda runt. Förvara i kyl.
  2. Ananas och avokado dippsåsen - mixa alla ingredienser i matberedare till en slät och fin pure. Smaka av med salt och peppar. Förvara i kyl.
  3. Du kan servera salsan och dippen till fisk, fågel, kött m.m eller som här i en wraps med tortillabröd tillsammans med fiskpinnar och en salladstacos på vanligt salladsblad.