Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisk Tikka Curry

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Fisk Tikka Curry

👩🏼‍🍳 En jätte god fisk 🐟 tikka curry med potatis 🥔, tomat 🍅, blomkål och linser. 😋 Jag har hämtat receptet från Jamie Oliver med bara några små justeringar efter min smak.
Bon Appétit!

Ingredienser

4 personer
  • 1 st Citron
  • 3 msk Tikka curry pasta
  • 400 g Frysta vita fiskfiléer
  • 1 st Lök
  • 2 st Vitlöks klyftor
  • 5 cm Ingefära
  • 1 st Färsk röd chili peppar
  • 1 knippe Färsk persilja
  • Olivolja
  • 300 g Potatis
  • 400 g Fin krossade tomater
  • 300 g Fryst blomkål
  • 50 g Röda delade linser
  • 600 ml Vatten
  • 500 g Basmatiris
  • 10 st Kryddnejlikor
  • 4 msk Matyoghurt
  • Havssalt

Så här gör du

  1. Dela citronen i halva, skär den ena halvan till klyftor för att servera senare, pressa sedan saften från den andra halvan på en stor tallrik och lägg till 1 msk tikka pasta.
  2. Blanda samma, massera sedan över hela den frusna fisken och lämna åt sidan för att marinera och tina.
  3. Skala och skiva lök, vitlök och ingefära med chili och persiljestjälkar och lägg allt i en stor grytpanna på medium värme med olja och resterande tikka pasta.
  4. Skala potatisarna, skär dem i 2 cm bitar, lägg ner dem sedan i pannan och laga allt i ca 15 minuter, eller tills de blivit mjuka, rör om ibland. Detta kommer att bygga upp en god smak.
  5. Häll i de fin krossade tomaterna med blomkål, linser och kokande vatten i pannan, koka upp. Låt det sedan små koka i ca 45 minuter, eller tills linserna är genom kokta och såsen är fin och tjock. Tillsätt mer vatten om det skulle behövas, krydda sedan.
  6. Ca 15 minuter innan curryn är klar sätt igång med riset. Koka riset enligt förpackningen. Smaksätt risvattnet med en nypa havssalt och kryddnejlikorna.
  7. Torr stek fisken i en stor non-stick panna i 3 till 5 minuter per sida (beroende på tjockleken), eller tills den är helt genomstekt. Flytta inte runt på fisken, låt den bara få sin färg och fina krispiga yta.
  8. Rör ner 2 msk yoghurt genom curryn och klicka resterande yoghurt på toppen av curryn. Toppa med persiljebladen. Lägg upp riset med fisken på toppen och servera tillsammans med curryn och citronklyftorna.
Du kanske även gillar