Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisktacos med kikärtstortillas och guacamole

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Fisktacos med kikärtstortillas och guacamole
THOMAS CARLéN

Kikärtsmjölet ger en fin nötig smak på tortillabröden. Servera med njutningsfull guacamole!

Ingredienser

4 portioner

Kikärtstortillas

  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk rapsolja
  • 1 1/2 dl vatten

Guacamole

  • 2 avokado
  • 1 lime, saften
  • 1/2 silverlök
  • 2 tomater
  • 1/2 röd spansk chilifrukt
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 msk hackad koriander
  • salt, peppar

Fisk

  • 400 g vitling-, gös- eller abborrfilé
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • salt, peppar

Till serveringen

  • koriander
  • limeklyftor

Så här gör du

  1. Tortillas: Blanda kikärtsmjöl, vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och vatten. Arbeta ihop till en mjuk och elastisk deg. Ta upp den på mjölat bakbord och dela i 16 bitar. Forma dem till små runda bollar.
  2. Låt dem vila 15 minuter under fuktig bakduk. Kavla ut dem till tunna bröd. Grädda bröden i torr varm stekpanna, max 1 minut på första sidan plus 30 sekunder på andra sidan. Lägg bröden ovanpå varandra under en bakduk, så att de håller sig mjuka.
  3. Guacamole: Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär avokadon i små tärningar och blanda med limesaften. Skala och finhacka silverlöken.
  4. Dela, gröp ur kärnorna och skär tomaterna i små tärningar. Dela, kärna ur chilin och finhacka den. Blanda allt med agavesirap och koriander, smaka av med salt och peppar.
  5. Fisk: Torka av fiskfiléerna med hushållspapper och stek dem på medelvärme i olja och smör, cirka 3 minuter per sida.
  6. Lägg ca två matskedar guacamole på tortillabröden och toppa med fisk i bitar. Garnera med koriander och limeklyftor.
Du kanske även gillar