Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisksoppa med grädde och vermouth

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

God och bra bjud-soppa. När gästerna har kommit är det bara att lägga i fiskfiléerna, som ska sjuda några minuter.
Till soppan serverar jag aioli och hembakat bröd med ost.

Ingredienser

6 portioner

Till soppan behövs

  • 750 g fiskfile, tex lax och gös.
  • 1 fänkål i strimlor
  • 1 strimlad purjolök
  • 1 burk hela tomater av bra kvalitet
  • 2 vitlöksklyftor i skivor
  • 1,2 fiskbuljong, gjord på 2 tärningar
  • 1 pkt saffran
  • 1 dl Vermouth
  • 3 msk vetemjöl
  • 1,5-2 dl grädde
  • saften av en halv citron
  • 1 knippe hackad persilja att toppa med
  • olja att steka i

Så här gör du

  1. Fräs vitlök, purjo och fänkål i oljan några minuter.
  2. Tillsätt saffran, mjöl och vermouth.
  3. Späd med buljongen lite i taget.
  4. Tillsätt tomaterna.
  5. Koka i 10 minuter.
  6. Häll i grädden och koka upp igen i 2 minuter. Låt stå till gästerna kommer.
  7. Koka upp igen och tillsätt fisken, låt sjuda några minuter.
  8. Tillsätt citronsaft, salt och peppar efter smak.
  9. Servera med gott bröd, ost och aioli.