Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisksoppa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Fisksoppa

  • 300 g potatis
  • 200 g morötter
  • 400 g Krossade tomater
  • 600 g Fiskfiléer
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk tryffelsmör
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 l fiskbuljong
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 st rödlök
  • 2 msk citronsaft
  • 200 g räkor med skal, skalade
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 4 kvist persilja
  • bröd till servering

Så här gör du

  1. Tina eventuellt fryst fisk.
  2. Skär potatis , morötter samt löken och fräs i olja i en djupbottnad kastrull tills de fått stekyta, ca 5 min. Tillsätt gärna en tsk med tryffelsmör.
  3. Tillsätt rosmarin,chili, vin samt senap och låt koka upp. Tillsätt sedan buljongen och låt koka i 25 minuter. Skala under tiden räkorna ch låt stå kylt till servering.
  4. Skär fisken i önskvärt stora kuber och lägg i efter 25 minuter och låt sjuda i ytterligare fem och pressa ner citron. Servera genast och toppa med persilja samt räkor, serveras även med fördel med ett gott bröd.