Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskpinnar med örtagårdssås & blomkålsmos

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

LCHF. Panera med mandelmjöl och du får härligt krispiga fiskpinnar till det krämiga blomkålsmoset och de smörstekta sugarsnapsen.

Ingredienser

4 PORTIONER

Fiskpinnar

  • 400 g torskrygg
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • salt
  • 100 g smör
  • 1 dl rapsolja eller annan neutral olja

Blomkålsmos

  • 1 blomkålshuvud
  • salt
  • 1 ⁄2 dl gräddmjölk

Örtagårdsmajonnäs

  • 3 äggulor
  • 3 dl rapsolja eller olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk dijonsenap
  • kapris, finhackad
  • saltgurka, finhackad
  • lite bostongurka
  • timjan, finhackad
  • persilja, finhackad
  • peppar

Tillbehör

  • smörstekta sugarsnaps
  • tomater

Så här gör du

  1. Fiskpinnar: Vispa upp äggen i en djup tallrik.
  2. Lägg mandelmjölet i en annan djup tallrik och blanda i lite salt.
  3. Dela torsken i avlånga bitar.
  4. Hetta upp lika delar smör och neutral olja i en stekpanna.
  5. Doppa fisken först i uppvispat ägg och sedan i mandelmjöl och stek gyllenbrun på bägge sidor, 2–3 minuter på varje sida på medelgod värme. Var försiktig så inte mandelmjölet bränner.
  6. Förvara gärna på plåt i varm ugn medan du steker klart all fisk.
  7. Blomkålsmos: Dela blomkålen i mindre buketter och koka mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mixa med mixerstav direkt i kastrullen med gräddmjölken.
  8. Smaka eventuellt av moset med salt.
  9. Örtagårdsmajonnäs: häll äggulor, olja, salt och senap i en skål eller i behållaren till stavmixern. Sätt ner staven och ha på maxeffekt. Efter några sekunder har du färdig majonnäs.
  10. Blanda majonnäsen med kapris, saltgurka, bostongurka, timjan och persilja. Smaka av såsen med några droppar citronsaft, salt och peppar.
  11. Servera fiskpinnarna med örtagårdsmajonnäs, det krämiga blomkålsmoset, smörstekta sugarsnaps och tomater.